De Kunst van vloeronderhoud

Bel, sms of App naar

0611 410 220

 

 

 

Vlekkentips

Het liefst houdt u uiteraard uw vloerbedekking en meubelen zo schoon mogelijk en vrij van vlekken. Daarom hebben we enkele tips voor u. Daarmee kunt u zelf veel (verse) vlekken verwijderen.

Wat kunt u zelf doen bij het ontstaan van vlekken?

Reageer direct, hoe langer u wacht, hoe moeilijker de vlek zich laat verwijderen.

 • Bepaal de soort vlek, zodat u de beste middelen kunt kiezen om de vlek te verwijderen. 
 • Schep de resten weg, eventueel met een lepel. Werk daarbij van buiten naar binnen.
 • Ga niet wrijven. De vlek komt dan dieper in de stof. 
 • Gebruik onmiddellijk de Chem-Dry Vlekkenblusser of de Olie- en vettenverjager. Deze zijn speciaal ontwikkeld om de meest gangbare vlekken (ook oude)  te verwijderen zonder nadelige gevolgen voor de stoffering. Lees hierbij wel altijd eerst de gebruiksaanwijzing. 
 • Dep de vlek net zolang met een witte absorberende doek of keukenrol tot de vlek geheel is verdwenen of tot dat de doek geen vuil meer opneemt. Dep van buiten naar binnen. 
 • Herhaal zo nodig de behandeling met de Chem-Dry Vlekkenblusser. Ga hierbij voorzichtig te werk, zonder hard borstelen of wrijven. De kans bestaat dat de vlek dan groter wordt en dat u de vezels beschadigt.
 • Gebruik geen wasmiddelen. Omdat de samenstelling van wasmiddelen niet geschikt is voor tapijtreiniging, bestaat de kans dat u het tapijt beschadigt.
 • Gebruik nooit bleekmiddelen, tenzij de informatie over uw tapijt anders vermeldt.

Blijft uw vlek zichtbaar? Neem dan contact op met ChemDry De Friese Meren.

Let op: als u een vlekverwijderaar op meubelstoffen gebruikt, is het vaak beter het product op een doek te spuiten en vervolgens met de doek de vlek te behandelen

Onderhoudtips

 • Goed onderhoud van tapijt en meubilair verlengt de levensduur aanzienlijk en voorkomt vroegtijdige slijtage. Ook grijze en donkere looppaden blijven langer weg. Schoon tapijt levert bovendien een grote bijdrage aan een gezondere en betere luchtkwaliteit. Bewoners voelen zich prettiger en medewerkers verhogen hun arbeidsproductiviteit.
 • Bespaar geld op termijn en zorg voor een beter binnenmilieu. Dat kan al door enkele simpele onderhoudstips op te volgen.
 • Stofzuig met regelmaat - drie keer per week - en bij voorkeur met behulp van een borstelstofzuiger met een goed filtersysteem. Wij kunnen u hierbij adviseren.
 • Verwijder vlekken zo snel als u kunt. De Chem-Dry Vlekkenblusser is daarbij een probaat middel. Het is belangrijk dat u direct zoveel mogelijk weghaalt. Zie hiervoor ook onze tips. Behandel de vlek met de Vlekkenblusser en dep met een witte (badstof)doek. Vermijd wrijven. De vlek kan dan erger en groter worden.
 • Laat uw vloerbedekking en losse kleden minstens één tot twee maal per jaar schoonmaken en beschermen. Op deze manier blijft het tapijt langer schoon en blijft ook de kwaliteit van de binnenlucht op peil. In woonhuizen ligt de reinigingsfrequentie lager. Neem voor advies contact op met ChemDry De Friese Meren. U kunt vrijblijvend informeren over de mogelijkheden en de noodzaak bij u in het bedrijf of thuis.
 • Laat vuilwerende bescherming aanbrengen. Na enige tijd zal de bescherming zijn verdwenen en neemt het vuilopnemend vermogen weer toe met alle gevolgen van dien.

 

       

 

Bel 0611 410 220 om te bestellen of

TIP !!!

Bel of mail ons eerst even voor uw kortingscode.

Hond en kat

 

 

Onze klanten beoordelen Chem-Dry de Friese meren gemiddeld met een 9,2 op basis van 54 beoordelingen.